måndag 17 november 2014

17 nov: Mer bordtennisgrafik.
Klassisk DN-grafik av Tomas Lampell. Inför ett pingis-VM. Troligen tidigt 1990-tal. Intressant inte bara vad som ritas utan vad som utelämnas. Till exempel bordets ben, motståndaren och till och med själva spelaren.


Från ABC. En i en serie av förklarande grafiker om olika sporter. Mest intressant här är delen till höger och i botten som försöker visa olika slags slag.


I all sin enkelhet genialisk. Visar vad som är tillåtet och inte tillåtet när det gäller att hålla bollen vid serve.


IUnför London OS 2012. Lite rörigt minst sagt. Frågan är vad illustrationerna egentligen ska visa. Ett bordtennisbord eller någon form av statistik?Första av tre gif-animationer. Riktigt vad det svajande gummit betyder återstår att förklaras. 


Genomsnittligt antal bordsstudsat per match: 245. Vad prickarna på bordet betyder är svårt att förstå.


Vanliga bollbanan för en retur. Verkligen? Hur kommer det sig att den kommer nerifrån under nätkanten, över bordet till vänster. Mer teknik än innehåll.Från något Collegemästerskap i Texas 2006. Spelarnas positioner ser inte vidare naturliga ut. Och annars inte mycket nytt. 


Ur Bordtennisförbundets tidning. Denna fascinerar mig. Dålig integration mellan text och bild. Men de försöker beskriva en aspekt av spelet jag inte sett någon annan stans.


En uppdaterad version av uppslaget om bordtennis i mitt sportlexikon. Denna version aldrig publicerad. Skiljer sig marignellt från GT 1996 (se förra posten). 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar