torsdag 23 januari 2014

24 jan: Mer konståkning – hopp

Här kommer lite konståkningsgrafiker om olika hopp.


Det kinesiska paret Dan och Hao försökte göra ett kasthopp, en fyrdubbel salchow. Men misslyckades. Vet inte hur kul det är att visa ett misslyckat hopp. Baserat på en bilder i en sekvens. Bilderna tvingar fram en grafik från höger till vänster vilket gör den lite svårläst.Detta är en grafik från KRT som ska visa Kurt Bownings kvadrupel vid VM 1988. Det är lite svårt att urskilja de fyra rotationerna i själva hoppet.NYT och Megan Jaegermann. Den avskalade stilen visar att det viktiag är vad man berättar. Det handlar inte om illustrationer. Enkelhet ger tydlighet.

Ytterligare en Jaegemann. Notera att hon användet inte bara läng utan också djup att förklara hoppet. Rotationerna är numrerade.


Här ska man försöka förklara en trippel lutz, följt av den dubbel toeloop.. OCh jag tycker man misslyckas helt. Det finns ingen känsla av hur de olika monente hänger ihop. Troligen från LA Times.


OCh så några ur vår egen produktion. Här Majorovs kvadrupel. Att växla mellan svarta och gråa figurer ger tydlighet.


Viktoria Helgessons trippel toeloop, trippel toeloop där variationen försöker visas genom svart respektiva gråa konturer genom hoppet.


Och så en klassisk sammanställning av de sex hoppen. Den här har hängt med ett tag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar