torsdag 1 augusti 2013

1 augusti: Grapefruit League i baseboll

Det är helt fel tidpunkt. Men så här är det. Varje år innan säsongen startar spelar klubbarna i den amerikanska basebolligan MLB försäsongsmatcher. För att få varma och säkra väderförhålladen samlas lagen på två ställen i USA: Arizona och Florida. Där spelar de mot varandra i det som kallas för Cactus League och Grapefruit League.

Grapefruit League har sett ut så här. Och ni kan se att i Vero Beach på ostkusten har Dodgers haft sin arena. De började vårträna i Vero Beach redan 1948 och arenen byggdes 1953. Men nu är det inte längre ett hem för laget. Los Angeles Dodgers lämnade Grapefruit League efter försäsongen 2008 och vårtränar nu i Camelback Ranch i Grendale utanför Phoenix. MCT visar hur kartan ritats om:

Ni ser Dodgers märke till vänster. De delar anläggning med Chicago White Sox. Kvar i Vero Beach finns Holman Stadium utan något MLB-lag som gäster i februari och mars.



Arenan är liten och gemytlig men invånarna i Vero Beach sörjer att deras tid som centrum för ett av de stora lagens vårträning är förbi. Tittar man noggrant på skylten så står det "Former spring traning camp of the LA Dodgers". (Det kanske ska noteras att när Dodgers började åka hit spelade de i Brooklyn, New York, på östkusten. De flyttade till Los Angeles 1958).


Så här såg det ut när det begavs sig. Då kallades området för Dodgertown. Det är till och med så att skolan just runt hörnet är uppkallad efter Los Angeles Dodgers och kallas för Dodgertown Elementary School.
 
Jakten på att hitta ett annat lag som vill flytta hit fortsätter. Mer om Holman stadium kan man läsa om du Klickar här. Detta är en liten hälsning från min semester i soliga Florida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar