fredag 27 september 2013

27 september: NHL organiserar om

När Atlanta såldes till Winnipeg skapade det problem i spelordningen för NHL.Det har lett fram till att man organiserat om ligan och går från sex till fyra divisioner.


Ett försök att visa den nya ordningen. Men visst ser det lite märkligt ut att kapa Kanada på det sättet. Man kan också undra, varför är Oklahoma blått men till exempel inte Louisianna eller Alabama?


MCT gör en kompakt karta med färgytor. man kan fundera hur de lagt färgen. Indelningen i NHL är gjort mycket efter tidszoner. Men att till exempel göra ett utsnitt för Colorados västar gräns ser lite märkligt ut. Dessutom ingen skillnad på hav och land.

Här är det uppställt med tabeller och karta. Mexiko är bortskuret och ingen skillnad görs på USA och Kanada. karta ser ovanlig ut.


Ett annat försök där man skär i Texas och Alabama men inte i Florida. Det är ju också tydligt att Det två Floridalagen är lite udda i sammanhanget. 


Förändringen av indelningen gör att det blir aktuellt att titta på historien. Här är en visuell och kraftfull översikt som går tillbaka till 1967.


Den här är betydeligt svårare att gripa om. Men samma ambition. 


MCT passar på att göra en grafik som de sex ursprungliga lagen innan NHL började expandera.


Ett försök jag gjort själv. Den nya indelningen är inte det viktigaste inför säsongsstarten utan lagom (?) nedtonat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar