tisdag 21 januari 2014

21 jan: Mer Bob

REUTERS Albertville 1992 – Mycket illustration, lite visuellt berättande. Fokus på banan.

REUTERS  Lillehammer 1994 – Teckningen på 4-mansbobben återanvänd. Genomskärningen av banan lite märklig. Bobbens position lite för vriden.

Graphic News Lillehammer 1994 – Här börjar det hända saker. Ett steg mot visuellt berättande.


KRT Lillehammer 1994 – Mycket text. Teckningen på boben i genomskärning ser gammal ut.


Expressen Lillehammer 1994 – Lite hopplock. Bobben till höger från KRT, genomskärningen av banan från REUTERS. Starten tv troligen också från KRT.


KRT Nagano 1998 – Mindre, förenklad. Den platta botten i bobbanan är nog inte helt korrekt. Skuggan under bobben gör att det ser ut som den flyger över isen.


AP Nagano 1998 – Mycket text och mycket luft. Inte så kul.


Svenska Grafikbyrån inför Lake Placid 2002 – SGB startar sin sportsatsning.  Starten inte i skala men ett försök till visuellt berättande både av start styrning och kurvtagning.


Svenska Dagbladet Salt Lake City 2002 – Bobben oproportinerligt stor i banan. Starten uppe till höger bra perspektiv.



REUTERS Lake Placid 2002 – Märklig färgskala på teckningen. Kan vara någon form av "drawover" funktion bakom. 


Svenska Dagbladet Turin 2006 – Här der det ut som ett mindre kärnkraftverk. Betong, frysrör och taktik i en enda kompott.

USA Today Turin 2006 – Här är ett försök till visuellt berättande. En hel del nya grejor. Kul.


AFP Sotji 2012 – Vad ska man säga? Bob med en pilot endast. Fyra killar som poserar framför kälken. Dessutom gjorde i ett personritningsprogram som gör att de ser ut som jag vet inte vad. Banan är dessutom inte riktigt korrekt. Men mest märkligt är skuggan som gör att det ser ut om en vatten rutschkana uppe i luften. Genant.

Graphic News Sotji 2014 – Mycket fluff men tillbaka vid Albertville 1992. Illustrationer och fokus på banan. Vi har gått varvet runt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar