tisdag 29 juli 2014

28 juli: Besök på Yankee Stadium


Först en panoramabild tagen från utsiktsdäcket på Rockerfeller Center. Bilden är tagen norrut med Central Park i mitten. Yankee stadium som ligger i Bronx på andra sidan East river är markerat med en röd ring.


Jag tog tunnelbanan uptown. Hoppade på snabbtåget D-line med hållplats vid Yankees Stadium. En resa kostar 2 dollar 50 cent. Ganska hyfsat. Men inför matcherna är det trångt. (Mer om tunnelbanan i nästa post).


Från tunnelbanan är det en kort pormmenad upp mot Yankee stadium. 


Det här är den nya Yankee stadium som invigdes 2009. Den har en kapaicitet på knappt 50 000 åskådare. Grafik från REUTERS.


Senare grafik från den spanska sporttidning Marca.


NY Times gjorde en stor grafik som visar den nya arenan etage för etage.


För en interakitv koll på arenan. Titta på NY Times grafik. Klicka här.


Man möts av en pampig (och klassisk) extriör. 


Kvällens match (18 juli) var New York Yankees mot Cincinatti Reds. Det var dagen efter All Star-matchen. Och uppmärksamheten för storstjärnan Derek Jeter (Nr 2) var stor.


Uppställning under nationalsången med ett svep över läktarna.


Fin utsikt över planen och first base från min plats under läktartaket. I princip fullspikat. Yankees vann till slut 4–3. 


Framåt kvällen faller skymningen och i en (reklam-) pausen mellan två innings håller publiken igång med YMCA (eller svenska Cotton-Eyed Joe med Rednecks). Det kommer mer från New York.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar