tisdag 25 november 2014

25 nov: På researchresa i Dalarna 1 – Vasaloppet i Mora

För att ytterligare komma framåt i arbetet med grafik kring flera stora skidevent har jag varit på researchresa i Dalarna. Första anhalten: Mora.


På väge mot Vasaloppets hus, tidigt på morgonen. Långt i fjärran. Portalen med den klassiska inskriptionen: I fäders spår, mot framtids segrar. 



Upploppet ser inte så vintrigt ut i mitten på november. Men Vasagatan leder hela vägen fram.


Vasaloppets hus är själva hjärtat för detta klassiska långlopp över 90 km. Huset ligger precis till vänster om upploppet för Vasaloppet.


På vägen i i vestibulen möts man av en sammanställning av Vasaloppets historia. I form av en fysisk tidslinje med bland annat Mora-Nisses röda mössa.


Första mötet på morgonen. Projektledare för omvärldsanalys och evenemangsutveckling Monica Eriksson (fast vi har pratats vid i många år och det var som att möte en gammal vän fast det var första gången vi sågs) och tidigare generalsekreteraren för Vasaloppet Rolf Hammar (själv en gång 4:a i loppet)


T.f. sportchef Johan Eriksson kom förbi och vi hann växla några snabba ord om vad vi letade efter och vad som skulle kunna vara intressant inför loppet.


På eftermiddagen hade Anders Holmberg hunnit hem från Sälen. Och vi gjorde också en snabb avstämning.

Med hem från Mora hade jag nyttiga kontakter massa bra pressmaterial och en god ide hur vi ska göra material inför det kommande loppet både för print och direktrapportering. Nästa dag: Vidare till Falun.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar