onsdag 10 juni 2015

10 juni: Besök på ännu en OS-arena – London 2012

Har gjort en liten utflykt till  London. Och passade på att besöka ännu några OS-arenor. Denna gång arenor för London 2012.


Till OS gav vi ut den här översikten av OS-området i Stratford. Jag anlände med tunnelbana från centrala London och gick av vid det som heter Stratford Internationella Station.


På väg ner från tunnelbanan ges vägledning till de två viktigaste platserna. Det stora shopppingcentret och Drottning Elisabeths Olympiska Park (!).


Den stora OS-arenan där invigningen hölls ska senare bli hemmaarena för West Ham United i Premier League (från säsongen 2016–2017). Det syns inne i köpcentret där West Ham har en egen biljettbutik.


Vi ingången till det Olympiska området finns det Olympiska tornet, ArcelorMittal Orbit. En märklig skapelse byggd i stål. Precis framför finns en rolig liten fontän. Ganska lika tanken från Atlantas Olympiska park. Och en favorit för barnen. Det kan man säga om det olympiska området att man gjort mycket roligt för barnan, med klätterställmingar, gungor, cyklar och annat. 


Så kan det se ut med skuttande barn. Det kommer mera OS i London. 

Andra OS-arenor jag besökt: 
London 2012
Peking 2008 Klicka här
Atlanta 1996 Klicka här
Barcelona 1992 Klicka här
Berlin 1936 Klicka här
Paris 1924 Klicka här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar