torsdag 19 november 2015

19 nov: Craven Cottage i London – Fulham mot Birmingham.


Höstutflykt till London. Och besök på Craven Cottage för att se mötet Fulham mot Birmingham i League Championship. Tunnelbanan ut till Fulham.Craven Cottage des längst bort på gatan. Säkerhetspådrag men mest för att hålla ordning på de cirka 3 000 tillresta Birmingham fansen.Kanske något att fundera på i det bengalatäta Sverige: hundar som luktar sig till pyroteknik på plats.Vi hade biljetter på Johnny Haynes läktaren, uppkallad efter en av Fulhams gamla legendarer. 
En inte helt modern arena men annars helt OK. Bra placerade nära planen, centralt på läktaren.


Svenska Alexander Kacaniklic har sina fans. Han är tillbaka i Fulham efter sin sejour i FC Köpenhamn.  Intensivt spel med högt tempo. Fulham hade 70 procent bollinnehav i första halvlek, men låg alltså under med 0–3. Birminghams forwards var snabba och effektiva och levererade på sina chanser.


Birmingham hade med sig en stadig klack. De dominerade på läktarna och lyfte fram sitt lag. Även om de flesta ramsor handlade om att vara bättre än Aston Villa.Det blev en målrik tillställning om än inte så lustig för Fulham. 0–3 efter 30 minuter, 2–5 till slut. Men god underhållning med sju mål.Kacaniklic byttes in i halvlek, gjorde Fulhams första mål och var bland de bättre. Det svar tredje eller fjärde inhoppet i rad. Min kollega Micke Larsson kommenterade: Han är med från start nästa match. Kanske på väg tillbaka också till landslaget…?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar