onsdag 20 januari 2016

20 jan: OS i Rio 2016 lanserar grafik

Den officella OS-sajten http://www.rio2016.com/en/sports lanserar nu grafik för de olika OS-sporterna. Här är några exempel:

BEACHVOLLEYBOLL: Det är mycket basic och på alla grafiker ger det gröna krysset en textruta som ger fakta. Mycket regelbok.


LANDHOCKEY: Ser ju inte så kul ut. Men sp blir det när man utgår från regelboken.  



RYTMISK SPORTGYMNASTIK: Här visar det sig att att man läser regelboken - bara. Det finns fem redskap men alla fem används inte varje säsong. Så här är det nog en del fakta om saker som inte finns med på OS. 

SPORTSKYTTE: Här får man välja. För det är så många grenar med olika förutsättningar. Man visar en bild för traditionellt skytte och en för Skeet. Men tex dubbeltrap finns inte med. 


BORDTENNIS: Ser ut som ungdomsspelare. Men plus för att man använder ett "showbord" och inte de klassiska borden från STIG som står i garaget hemma hos så många.

INTE HELT DUMT - är tillägget till varje sport "Bli expert på 30–sekunder". Man lyfter fram tekniker elle rmoment som kan vara avgörande i sporten. Då lyfter man blicken från planmått och bollstorlekar. Kul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar