fredag 8 februari 2013

8 februari: Airbag i alpin skidåkning

Lite om mödan att försöka göra en grafik på planerna på en airbag för störtloppsåkare. Vi utgick från ett pressmeddelande (Klicka här) och där också Internationella skidförbundet bekräftar samarbetet (Klicka här). Med det pressmeddelande fanns pressbilder:


Dilemmat med den här bilden var att den inte föreställer airbagen utan mätutrustningen företaget använt för att försöka finslipa algoritmen för när airbagen ska utlösas. Alltså ganska ointressant. Vilket gjorde hela projektet betydlig mer kompliserat.


Man kunde också hitta försök av andra, till exempel den här från italienska Neueitalia. Den gjordes i januari 2012 och företaget som arbetar med airbagen säger att det ännu inte finns en riktig prototyp men om man ska visa något ser det definitivt inte ut så här.


Den här bilden cirkulerar på den första prototypen. Men det är också ett år gammal och nu talar man om att den också ska ha airbag på framsidan.

Efter en flera samtal med firman i Italien så hänvisar de till några videoklipp på sin egen hemsida "som det som mest liknar vad vi tror det såsmåningom kommer att bli". 

 

Det fanns också ett annat klipp som kommer från företaget som visar en upptagning med höghastighetskamrera.   


Efter skissande och ytterligare samtal med företaget resulterade det i följande lilla grafik som en möjlig bild av hur en airbag för störtloppsåkare kan komma att fungera. Ni kanske känner igen profilen på åkaren till vänster från den ursprungliga pressbilden.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar