fredag 17 maj 2013

17 maj: Beckham lägger skorna på hyllan

Sent på torsdagen kom beskedet att David Beckham har beslutat att avsluta sin karriär. Jag satt på tåget från Stockholm till Uppsala. Tänkte att jag kunde förströ tiden med en snabb grafik. Från Märsta till Uppsala Central blev det en kort tidslinje.
Teckningen är väl inte den bästa men med bara en laptop till hands utan mus får man ta vad som bjuds i arkivet. 

Några andra Beckhamgrafiker. Någon från igår, andra äldre:
Graphic News gör en timeline. Som vanligt är deras grafiker ofta mer texttunga. Mer förunderligt är väl att LA Galaxys logga är gammal, sedan länge avdankad. Det var till och med så att LA bytte logga i samband med att man värvade Beckham, så han har aldrig spelat i klubben med den gamla loggan.
(Läs mer till exempel Klicka här)

The Guardian har haft en grafik som är en intruduktion till Beckhams värld full med interaktiva länkar (Klicka här). Grafiken är gjord redan i mars.

Botten med Beckham frillor är nåt som man skulle gjort själv om man haft tid. Mohawkfrisyren 2001 reste krav på att han skulle fråntas uppdraget som Englands landslagskapten. Kul att bara visa det viktiga.

En annan grafik, den här visar utvecklingen av Beckham lön. Han gick ner rejält för spel i Paris. Notera att man också jämför hans län med Zlatans. Också den är gjord i mars. Ursprunget lite oklart men jag hittade den på en onlinebettingsajt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar