fredag 7 juni 2013

7 juni: VM-kval mot Österrike


Jag tänkte att en kompletteringsgrafik inför VM-kvalet vore att ta fram fakta om svenska matcher på Ernst Happel-stadion. Idrottsbladet från 1948 (det var en annan tid och referatet var över flera sidor) berättar om den första matchen. Allt var inte bättre förr då artikeln berättar om planinvasion av publiken i slutet matchen när Sverige fick straff. Den viktiga informationen som hamnade i grafiken: Svensk målskytt Gunnar Gren. 


Den uppgiften finns nere till vänster i grafiken. Annars blev det mer en grafik om arenan än om matcherna. Jag letade bilder i vårt bildarkiv men det gick inte att få fram bilder från samtliga matcher inom rimlig tid. 


Våra Österrikiska kollegor på APA jämför statistik från förr. Och mellan de två lagens stora fixstjärnor.


Expressen väljer taktikvägen. Och det kanske hade varit en bra väg att ta. Reine Almqvist var ju ute och berättade både det ena och andra.


Inför nästa VM-kvalmatch mot Färöarna blir det väl åtminstone en uppdatering av sammanställningen av Sveriges matcher mot så kallade "blåbärsnationer". En liten kuriosagrej som kan vara kul. Samma sju lagen ligger i botten på FIFA-rankingen (senaste kom 6 juni). Men snart kommer också Gibraltar att finnas med. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar