onsdag 30 oktober 2013

30 okt: Dags för New York maraton

Den officiella kartan för New York Marathon. Inte så kul med rena, raka fakta.

New York Times gör som vanligt grafik i svartvitt.  Kombination av detaljinformationer och artistiska inslag. 


Vackert handlag och fakta för åskådarna. Mycket text men med en ambition att berätta något av betydelse för den som vill vara åskådare. 


Artistisk version. Gäller bara delar av banan genom Brooklyn, vad som händer på Manhattan bryr man sig inte om. Kanske mer illustration än grafik.


Mer artistisk än informativ. Delar av banan i Bronx finns inte med. Har en hel del övrigt att önska om man ser det från nyhetsgrafiksidan.


Från Daily News. Teckningen på bron känns lite märklig. Många infoboxar. Ganska enkel överlag.


Ett annat försök. Styrkan är de regelbundna kilometermarkörerna hela vägen genom loppet.


Graphic News väljer Crysler Building som blickfång. Färgkodningen fram till att de tre olika startplatsernas löpare går samman fungerar bra. Grafiken är gjord för att fungera till olika kunder med både kilometermått och milesangivelser. Sån't retar mig lite.


AFP:s karta. Höjdkurvan i botten. Känns lite tunn och klen. Teckningen på frihetsgudinnan är lite märklig, inga detaljer om olika vägval i starten och ingen förklaring finns till varför vinnarbilden är från 2011 och inte 2012 (inställt).


Mitt eget försök. Ingen höjdkurva, men väl utpekat att högsta punkten är på bron. Vissa avståndsmarkörer men inte för många. Kanske lite stor men formatet dikterar villkoren. 

1 kommentar: