måndag 4 november 2013

4 nov: Lite hockeynostalgi med Foppa


Tänkte bjuda på lite klassiskt hockeygodis. Först en grafik på Foppas legendariska straff vid Os i Lillehammer 1994. Straffläggning mot Kanada om guldet.


Den lilla grafiken uppe till vänster: 1–2–3 Så går det till. 1) Foppa glider fram 2) Drar målvakten ut åt vänster och 3) Håller kvar klubb och puck centralt medan han med kroppen lurar målvakten att följa med. Idag hade det väl hetat Zlatan-klass?


Så här såg det ut i verkligheten.


En annat klassiskt match. Vändningen mot Finland den 7 maj 2003 i Helsingfors. Finland ledde med 5–1 när det hela började. Expressen gjorde en serie små grafiker som den här enspaltaren över 3–5-målet. Just att spelarna är lite för stora gör att det ser trångt ut.


Själva det omtalade 5–5 målet blev däremot en ren bildsvit utan grafik.


Aftonbladet däremot smäller på med en grafik över ett helt uppslag. Alltfrån defensiv zon till inläggningen bakifrån i kassen. Det lite märkligt med nop finska spelare på isen. Och nio svenska. Målet kallas "Foppas Maradona". Är det vad man kallar att Zlatanera.


Och här kan du ser målen igen. 


Appropå för många spelare på sidan: All hockeygrafiker blir ju inte lyckade. Här är en avlång plan och ytterligare ett läge när det är svårt att minnas hur många spelare man få ha på isen samtidigt. Här är det i alla fall mer än sex. Ur en bilaga inför hockey-VM.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar