onsdag 12 februari 2014

12 feb: Grafik om skidsprint

Sprint har kommit att betraktas nästan som en helt egen gren i skidåkningen. Här spelar banans utformning stor roll och det taktiska spelet är en viktig del. Sprint körs både klassiskt och i fristil. 


DN 2002: Inför sprinten i Vancouver. Anger SGB/TT som källa. Ger en taktiskt översikt av banan med  citat av Emil Jönsson.


DN 2006: Inför spriten en stor grafik. Visar vilken växel åkaren beräknas använda utefter banan. Visar de fem fristilsväxlarna uppe till vänster men fokus på treans växel som centralt bärande element. Snyggt.


Svenska Dagbladet 2006: De fem stilarna i botten.


Aftonbladet 2010: Satsar på att förklara Emil Jönsson extrema spurtteknik där han nästan hoppar fram i spåret.


En grafik vi erbjuder visar de olika momenten under ett sprintlopp. Fokuserar mer på det taktiska spelet än på åktekniken.


TT 2014: TT:s guide inför årets sprintlopp. Som byrå försöker vi erbjuda pusselbiltar till redigerar utan att låsa upp och ta över.


DN 2014: Men hängnings till SGB (fast vi heter numera TT) gör man en specialanalys av banan och den branta kurva som kan komma att avgöra
loppet...


… I anslutning till grafiken publiceras också skissen som reportrarna fått från landslagsledningen. Snyggt jobbat.


Grafik och redigering i skön förening. Expressen dagen efter loppet. Med kartan upp till vänster och berättelsen steg för steg kopplat med nummer som också finns i kartan. 


TT:s Rikard Söderström gjorde en förklarande grafik där man lätt kunde utläsa hur fallet kurvan gick till. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar