lördag 20 juni 2015

20 juni: O2-arena i Greenwich

Och så en sista presentation av en OS-arena från 2012. En bra bit bort från Olympiaområdet ligger 02-arena. 


Arenan byggdes till Millenieskiftet och kom sedan att att användas vid Olympiaden. Men eftersom O2 är ett sponsornamn kallade arenan North Greenwich Arena under OS. Arenan ingick i det som kallades "River Zone" och här avgjordes gymnastik och basketfinalen.


Från tunnelbanestationen North Greenwich leder en gångväg direkt upp till arenan. Den är under glastak (vilket var bra på kvällen när jag skulle hem då det började regna).


Ingången går det inte att ta miste på.


Men O2 är så mycket mer än bara en arena. Under "tältdukstaket" finns ett gångstråk med massor av restauranger. Folk samlas långt innan evenemangen och äter och umgås.


Arenan är den gröna ringen i mitten. Ingången är längst ner och det som är öppet för allmänheten är det ljusblå området. Det mörkare blå till vänster är backstageområden.


Nu var det så att när jag var där "råkade" det vara en konsertkväll. Förband var Ella Henderson.


Sen brakades det loss med Take That. Inför en fullsatt arena med 20 000 personer.


Gary Barlow och de övriga pojkarna bjöd på två timmars show med bland annat "luftcykel" över publiken.Atmosfären i arenen var det inget att ta fel på. Läktarna var förvånansvärt branta och på fjärde nivån får man nog inte ha anlag för svindel.


Och sedan bar det hemåt i natten. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar