fredag 9 augusti 2013

9 aug: Besök på en annan gammal OS-arena


Huvudarena för OS i Atlanta var Centennial Olympic Stadium. Det var här som OS-invigningen hölls. Det var här Ludmilla Engqvist vann OS-guld på 100 meter häck (Är det hon på fjärde banan?). Det var här Michael Johnsson sprang sprang 200 meter på då otrologa 19,32. I dag...


....ser det ut så här. Arenan finns kvar men ändå inte. Redan från början var det plannerat att efter OS skulle halva arenan rivas och det återstående delen skulle göras om till ny hemmaarena för basebollaget Atlanta Braves. Arenen heter i dag Turner Field. 
MCT (eller KRT som det då hette) gjorde den här grafiken över OS-arenen när det begav sig. I den lilla kartan nere till höger syns Fulton arenen där Braves spelade tidigare (se mer nedan). 



Här är en översiktsskiss på den Olympiska arenan...



...och så här ser Turner Field ut idag.


Det här är innerplanen. Just nu är Braves inne i ett stim och radar upp segrar. De har [8 aug] 13 raka segrar (Klicka här). (Bilden är inte från en aktuell match).


Vid infarten till parkeringen finns en OS-portal kvar som minner om det som hände för 17 år sedan. Det här är och förblir en historiskt olympisk plats.


Nere på parkeringen finns en inskription som minner om en annan tid, före olympiaden. Det står "Fulton Stadium, home of the Braves 1966–1996". [Den nya arenan invigdes den 4 april 1997]. Det var den gamla parkeringen som blev plats för den nya arenan och den gamla arenans lokalisering blev den nya parkeringen. Så olika faller ödes lotter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar